کسی که در حال جستجوی دانش مرگش در رسد، در حالی خدا را ملاقات می کند که میان او و پیامبران جز درجه پیامبری فاصله ای نباشد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

پایگاه اطلاع رسانی پرتو

کراک چیست؟
معناى اصلى کراک غذاى خدایان است و در سالهاى دور براى رفع دل درد و سر درد از برگ کوکا تهیه شده و مورد استفاده قرار مى‌گرفته است. گیاه کوکا خودبخود و به صورت وحشى در ارتفاعات دامنه‌هاى کو‌ه‌ها در هواى معتدل و مرطوب مى‌روید. کشورهاى بولیوی، کلمبیا، آمریکا، هندوستان، جزیره سیلان و مالزى مراکز رشد و نمو کوکا است.
دکتر هومن شریفی، اعتیادشناس درباره تاریخچه این ماده مى‌گوید: «در ابتدا کشیش‌ها کراک را مى‌سوزاندند چون اعتقاد داشتند این کار باعث مى‌شود که خدایان به وجد بیایند. همچنین کریستف کلمپ در چهارمین سفر خود مصرف این گیاه را توسط سرخپوستان آمریکایى ذکر کرده است.»
وى درباره مصرف این مواد در کشور مى‌گوید: «کراکى که هم اکنون در ایران مورد استفاده قرار مى‌گیرد، واقعى نیست و در حقیقت نوعى هروئین غلیظ شده است. قیمت آن هم یک دهم قیمت واقعى‌اش است. چهار تا شش ثانیه پس از مصرف اثراتش شروع مى‌شود. مصرف این ماده از کمترین مقدار توسط فرد در طول یک ماه به ده برابر افزایش پیدا مى‌کند تا جایى که فردى که روزى یکبار مصرف مى‌کرده مجبور است هرچند ساعت یکبار این کار را تکرار کند.»
این کارشناس کلینیک ترک سیگار در ادامه مى‌گوید: «کراک برخلاف دیگر مواد مخدر بدون بو و مصرف آن بسیار ساده است. حتى اگر این ماده را در حضور اعضاى خانواده مصرف شود هیچ کس متوجه نخواهد شد.»
این اعتیاد شناس درباره آثار کوتاه مدت مصرف کراک در فرد مى‌گوید: «از بین رفتن درد و خروج استرس و اضطراب از بدن فرد، احساس سرخوشى کاذب و ایجاد تحرک در فرد، بروز رفتارهاى خطرناک و حرف‌هاى بى‌ربط است که تمام اینها تنها 5 تا 7 دقیقه طول مى‌کشد. تکرار مصرف این ماده طى چند روز همراه با استفراغ، گیجی، بى‌تفاوتى احساسى و مرگ ناگهانى در اثر ایست تنفسى است.»
دکتر شریفى مهم‌ترین اثر بلند مدت مصرف کراک در فرد معتاد را از بین رفتن اثرات ماده در بین در عرض سه تا پنج ساعت اعلام مى‌کند و مى‌گوید: «بنابراین فرد باید هر چهار ساعت یک‌بار و حتى کمتر مصرف را تکرار کند تا دچار مشکل نشود. همچنین از بین رفتن اشتها، کاهش وزن، یبوست، عفونت‌هایى همچون ایدز و هپاتیت، شکنندگى پوست، پیرى زودرس، افزایش فشار خون همراه با آزادسازى هیستامین که خارش در فرد ایجاد مى‌کند، از آثار مصرف این ماده در دراز مدت است.»
وى درباره ترک مصرف این ماده مى‌گوید: «روش ترک کراک براى اولین بار در سال 1800 در تایلند با کاهش مصرف به ترک تدریجى آغاز شد. سال 1964 با کشف متادون، روش‌هاى جایگزین با متادون شروع شد و امروزه براى مرحله سم‌زدایى پروتکل‌هاى درمانى متفاوتى وجود دارد. سه درمان اصلى دارویی، به منظور سم‌زدایى و رفع علائم ترک، درمان رفتارى و شناختى و درمان‌هاى اجتماعى و خانوادگى مورد استفاده قرار مى‌گیرد.»
دکتر شریفى با تأکید بر قابل درمان بودن افراد معتاد به کراک، برخلاف تصور بیشتر افراد جامعه که فکر مى‌کنند ترک کراک غیرممکن است مى‌گوید: « با توجه به کاهش سن اعتیاد به 13 سال و ناآگاه بودن نوجوانان و جوانان نسبت به مواد مخدر جدید باید مانع وحشت زایى در کشور شده و با مشاوره درست افراد درگیر با این موضوع را نجات دهیم. هم اکنون نیز بسیارى از افراد معتاد به کراک با مراجعه به کلینیک‌هاى ترک اعتیاد و روش‌هاى مناسب ترک توانسته‌اند بدن خود را وجود این ماده مخدر خطرناک پاک کنند.»
 
ممنوعیت شستشوى افراد کراکی
با اینکه بسیارى از نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها از اثرات مصرف کراک بى‌خبرند، مدیر دفتر پیشگیرى از آسیب‌هاى اجتماعى و مواجهه با بلایاى طبیعى وزارت آموزش و پروش از ماجراهاى غم‌انگیز مرتبط با رواج ناهنجارى‌هاى ناشى از مصرف مواد نوظهور روانگردان در بین دانش‌آموزان خبر مى‌دهد.
محسن فریدى مى‌گوید: «چندى پیش یک جراح ارتوپد هنگام ترمیم گونه‌هاى جوانی، متوجه شد استخوان‌هاى صورت آن فرد در هنگام ترمیم مدام ترک مى‌خورد. این جوان “کریستال” مصرف مى‌کرد و این ماده خطرناک وارد استخوان‌هاى فرد شده و منجر به پوکى آن شده بود.»
این مقام مسئول همچنین با یادآورى ممنوعیت شستشوى اجساد جوانان «کراکی» پس از مرگ و دفن آنها در کیسه‌هاى پلاستیکى از خانواده‌ها مى‌خواهد تا فرزندان خود را نسبت به خطرات مصرف این مواد آگاه سازند.
جانشین معاونت مبارزه با موادمخدر پلیس تهران بزرگ نیز در رابطه با خوددارى تعدادى از مراکز دفن مردگان از دفن معتادان کراکى مى‌گوید: «در این رابطه گزارش‌هایى نیز به ما رسیده است که در حال بررسى آن هستیم. مصرف کراک باعث پوکى استخوان مى‌شود که در اثر آن استخوان‌ها با کوچکترین ضربه‌اى از هم جدا مى‌شوند و امکان غسل دادن آنها وجود ندارد. همچنین اجساد معتادان کراکى زودتر متعفن مى‌شود.»
سرهنگ کسروی، مصرف آسان این ماده مخدر را باعث افزایش گرایش جوانان به مصرف آن مى‌داند.
این در حالیست که دانش‌پژوه - مدیر روابط‌عمومى سازمان بهشت زهرا- اعلام مى‌کند که تاکنون هیچ گزارشى از سوى پزشک قانونى مبنى بر منع شستشوى این اجساد به این سازمان ارایه نشده است.
متأسفانه شیوع مواد روانگردان و مخدر شیمیایى در بین جوانان و به خصوص نوجوانان به موضوعى بسیار خطرناک تبدیل شده تا جایى که هم اکنون 14 درصد مدارس کل کشور در معرض آلودگى به موادمخدر، سیگار و الکل قرار دارند و آخرین تحقیقات حاکى از تجربه حداقل یکبار مصرف سیگار 5/3 درصد، حداقل یکبار مصرف مواد مخدر 0/5درصد و تجربه حادقل یکبار مصرف الکل، 2/1 درصد دانش‌آموزان کشور است.
در شرایطى که همه مسئولان از گرایش دانش‌آموزان به سیگار و مواد مخدر اظهار نگرانى کرده و مرتبا اعلام مى‌کنند که17/8 درصد دانش‌آموزان در معرض مصرف سیگار، 4/6 درصد تا حدود زیادى در معرض مصرف سیگار، 13/3 درصد در معرض خطر مصرف مواد مخدر و 15/8 درصد در معرض مصرف الکل هستند، متاسفانه طرح‌هاى پیشگیرانه‌اى چون ستاد «پاد» که به منظور پیشگیرى جدى و عملى از افتادن دانش‌آموزان در دام سیگار و اعتیاد، زیر نظر آموزش و پرورش تشکیل شده بود، همچون برخى طرح‌هاى دیگر به علت درگیرى با مشکلات اعتبارى و مالى براى تحقق براى خود، باز ناکام ماند.
مدیر دفتر پیشگیرى از آسیب‌هاى اجتماعى و مواجهه با بلایاى طبیعى وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به اینکه یکى از مهم‌ترین وظایف تشکیل ستاد پیشگیرى از استعمال دخانیات (پاد) در محیط‌هاى آموزشی، جلوگیرى از مصرف هرگونه ماده دخانى یا مخدر بوده است مى‌گوید: «متأسفانه علیرغم دستور رئیس جمهور، تاکنون هیچ اعتبارى از سوى سازمان مدیریت و برنامه‌ریزى کشور به این ستاد اختصاص نیافته است.»
این در حالیست که از کل بودجه حدود 200 میلیارد تومانى برنامه‌هاى پیشگیرى از سیگار و مواد دخانى که مجلس شوراى اسلامى مصوب کرده بود، 60 درصد آن به وزارت بهداشت و 40 درصد به تربیت‌بدنى اختصاص یافت و سهمى براى آموزش و پروش با جامعه 15 میلیونى دانش‌آموزان و یک میلیونى فرهنگیان در نظر گرفته نشد.
فریدى همچنین تأکید مى‌کند: «از سال 81 تاکنون هیچ پژوهشى در مورد میزان مصرف و توزیع مواد مخدر در مدارس سراسر کشور انجام نشده است، باید در زمینه مواد مخدر کارى انجام شود تا قبح موضوع در میان دانش‌آموزان جا بیفتد و قدرت نه گفتن را پیدا کنند.
هم اکنون فضاى زندگى و محله 7/5 درصد دانش‌آموزان کاملا ناسالم و فضاى زندگى 43/5 درصد دانش‌آموزان در حد متوسط است. ضمن اینکه شاهدیم قبل از تغییر الگوى مصرف به سمت موادمخدر شیمیایی، 95 درصد پسران و 5 درصد دختران آلوده به مواد مخدر سنتى بودند و هم اکنون 30 درصد دختران و 70 درصد پسران مواد مخدرى شیمیایى که «کراک» جدیدترین آنهاست، مصرف مى‌کنند.
بنا به نظر کارشناسان موادمخدر، در هر جامعه‌اى پس از شیوع مواد اعتیادآور و مشاهده عوارض سوء آن، میل به مصرف آن در افراد کم مى‌شود و در شرایط کنونى نیز هروئین به عنوان ماده مخدر خطرناک و خانمان‌سوز در جامعه جا افتاده است. بنابراین قاچاقچیان با تغییر رنگ، ظاهر و نام این ماده مخدر سعى در ایجاد بازار فروش کرده‌اند. تا جایى که با آزمایش بر روى حدود 30 نمونه از کراک‌هاى مصرفى با قیمت هر گرم 10 تا 20 هزار تومان مشخص شد این مواد کراک واقعى نبوده، بلکه هروئین است. در حالیکه کراک واقعى نوعى از کوکائین است و قیمتى چندین برابر این رقم را دارد.
در این بین نه تنها قاچاقچیان سعى در نابود کردن نوجوانان و جوانان دارند بلکه تبلیغ موادمخدر صنعتى به سایت‌هاى اینترنتى نیز رسیده است و هم اکنون حدود 16 هزار سایت اینترنتى که وابسته به عناصر نامشروع و قاچاقچیان این مواد هستند، تبلیغات این مواد و قرص‌هاى اکستازى را به عهده دارند.
 
مدیر کل مشاوره و مددکارى ناجا با اشاره به دلایل گرایش جوانان به موادمخدر صنعتى و تغییر ذائقه آنان از مواد مخدر سنتى به موادمخدر صنعتى و روانگردان‌ها مى‌گوید: «باتوجه به اینکه این مواد غالباً به صورت قرص استفاده مى‌شود و استعمال آن به وسایل خاصى نیاز ندارد استفاده از این مواد به مراتب آسان‌تر و راحت‌تر از مواد مخدر سنتى است در عین حالى که استفاده از ده‌ها نوع رنگ، شکل و اسامى فریبنده براى این مواد به لحاظ روانى عامل موثرى در گرایش جوانان به این مواد است.»
رئیس مرکز مبارزه با مواد مخدر نیز کراکى را که در بازار و میادین به فروش مى‌رسد را غیرواقعى و ترکیبى از مواد زاید مى‌داند و مى‌گوید: «کراک نوعى از کوکائین است که بسیار محدود و در اوزان پایین 100 الى 200 گرم توسط مسافران خارج از کشور (مالزی، تایلند و هلند) وارد کشور مى‌شود.»
وى قیمت کراک واقعى را گرمى 120 هزار تومان عنوان مى‌کند و مى‌گوید: «به خاطر گران قیمت بودن این ماده بسیار محدود وارد کشور شده و اقشار مرفه از آن مى‌کنند، به همین خاطر آنچه تحت عنوان کراک در بازار و میادین به فروش مى‌رسد واقعى نیست.»
یک آسیب شناس اجتماعى نیز شیوع مواد شیمیایى روانگردان جدید را چالش جدى در مقابل دولتمردان و خانواده‌ها مى‌داند و اثرات تخریبى مصرف موادى همچون شیشه، کریستال و کراک را بین 110 تا 140 برابر تریاک و هروئین بر روى مغز و اعصاب مى‌داند



حق خواه ::: یکشنبه 86/10/2::: ساعت 12:0 صبح

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 5


بازدید دیروز: 3


کل بازدید :10349
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
مدیر وبلاگ : کمالی[22]
نویسندگان وبلاگ :
حق خواه (@)[4]

خواست خدا (@)[4]

بحرانی (@)[6]

رضانژاد (@)[4]

عباسی (@)[2]


 
 
>>اشتراک در خبرنامه<<
 
 
>>طراح قالب<<